Sunday, April 25, 2010

SOLUSI MESYUARAT AGUNG SURAU 2010

Perjalanan MAT Surau berjalan lancar. Paparan aktiviti surau sepanjang 2009 - 2010 melalui tayangan slide sudah cukup menggambarkan sebahagian aktiviti surau. Ia menghimbau betapa kita ini tidak diam begitu sahaja ketika Allah amanahkan surau ini kepada kita.

Antara perkara yang menarik mendapat perhatian ialah usul untuk memberikan sumbangan RM200 kepada setiap ahli kariah yang meninggal dunia. Ia diluluskan setelah sedikit tambahan dan permintaan jemaah. Syarat utama ialah ahli kariah perlu mendaftar dengan surau keahlian keluarga mereka yang menetap di Taman Yayasan dan sekitarnya, dan jika berlaku kematian, surau akan membantu RM200 dari peruntukan tabung surau sendiri.

Perkara lain yang dikemukakan ialah tentang aktiviti ceramah dan kuliah di surau, serta permintaan untuk mengadakan kelas-kelas agama kepada kaum ibu di TY1 dan TY2.

Terima kasih kepada Puan Emilia (Petronas Taman Yayasan) yang menyumbangkan makan-makan dan kepada semua jemaah yang hadir. Kehadiran mencecah 110 orang, syukur dan tahniah kepada semua jemaah yang prihatin.

Kita ada sediakan cabutan bertuah, dapat air botol atau minyak masak.. tahniah.

No comments:

Post a Comment