Thursday, May 13, 2010

IMAM HADZRI HAROM & arwah ibu Syeikh Hussin

Imam 1 Surau Al-Muhajirin telah lama dikesan sakit jantung. Selasa (11 Mei) lalu dia dimasukkan ke IJN menjalani pembedahan - by-pass - dan sehingga hari ini, keadaannya beransur pulih. Menurut isterinya, Puan Aida, Imam Hadzri telah dikeluarkan dari ICU ke wad biasa (hari ini, Khamis) namun masih dalam pengawasan rapi. Dikhabarkan dia telah mula minum, walaupun terlalu penat.

Kita doakan semoga beliau cepat sembuh dan kembali bertugas mengimamkan jemaah. (Nak harap imam 2, sekejab ada, sekejab hilang macam biskut)

Rakaman takziah juga kita ucapkan kepada Sdr Syeikh Husin (MDS) jemaah kita yang kehilangan ibunya, Puan Ramlah Ahmad pagi tadi di Tongkang Pecah, Batu Pahat. Jenazah akan disembahyangkan selepas zohor di sana. Di surau malam ini kita doakan kepada arwah dan solat ghaib..

Kebetulan pada malam ini giliran Syeikh Husin membawa juadah tahlil, dan inilah takdir Allah pada saat yang paling tepat untuk keluarganya.. Semoga Allah merahmati seorang ibu yang baik, bersyukur mendapat anak yang baik

No comments:

Post a Comment